Ny podcastepisode med manuskriptforfatter og filminstruktør

Entertainmentretten er en podcast om jura i underholdningsbranchen, og i denne omgang skal det handle om filmrettigheder. 

Kan man lade en virkelig dansk soldat spille over for en tidligere talibankriger i en spillefilm? Hvilke særlige overvejelser er forbundet med at skabe virkelighedsnær fiktion? Og tænker filminstruktører og manuskriptforfattere overhovedet på jura, når de arbejder?

I denne episode af Entertainmentretten får vi besøg af en af dansk films sværvægtere i form af manuskriptforfatter og instruktør Tobias Lindholm. Tobias er blandt andet hovedkraften bag spillefilm som R, Kapringen og Krigen samt tv-serien Efterforskningen, lige som han har skrevet manuskriptet til Oscarvinderen DRUK sammen med Thomas Vinterberg. Lyt med når Tobias tager et afbræk fra en international Netflix-satsning for at tale med Jakob Plesner Mathiasen og Hanne Kirk om sine erfaringer og overvejelser.

Tidskoder:
02:30: Hvad er Reality Rules?
09:05: Valg af kunstnerisk vinkel
11:30: Portrættering af virkelige personer
16:20: Hvor går grænserne for historiefortælling fra et juridisk synspunkt?
22:02: Portrættering af virkelige begivenheder
25:29: Modtagelsen af kritik
28:25: Filmsettings og brugskunst

Credits:
Faye Blais – “When she was” – APL Publishing
Jason Hill – “Mindhunter (Main Titles)” – Milan
Audioklip fra filmen “R” (2010) – Instruktion og manuskript af Michael Noer og Tobias Lindholm
Audioklip fra “Wheel Of Fortune”

Lyt med her.