Generalforsamling og medlemsmøde i Dansk Selskab for Ophavsret

Dansk Selskab for Ophavsret afholder generalforsamling og medlemsmøde den 12. april 2023 kl. 16:30-18:00.

Medlemsmødets hovedtema er AI og ophavsret. Dall E-2, Chat GPT m.v. har på rekordtid taget branchen med storm. Men hvordan fungerer teknikken egentlig – hvad er science og hvad er fiction? Og hvilke juridiske muligheder og udfordringer giver teknologien?

For at klæde juristerne bedst muligt på til fremtidens udfordringer har vi sammensat et stærkt panel, som vil guide os gennem emnet.

Jakob Stegelmann (vært på Troldspejlet) vil være vært for en snak med juraprofessor Sanna Wolk og DTU-professor Aasa Feragen. Ligeledes vil Gert K. Nielsen, grafisk og visuel rådgiver på Københavns Universitet deltage. Gert er specialiseret i AI og var blandt de første danskere som fik adgang til de lukkede betaversioner af AI-billedgenereringsalgoritmerne.

Med referencer til hvordan AI er blevet portrætteret i fiction vil Jakob stille skarpt på hvad der er science og hvad der er fiction. Forvent derfor at blive klogere på selve teknologien på en måde, hvor alle kan være med. Og selvfølgelig på hvilke udfordringer og muligheder teknologien giver på den juridiske front.

Derudover skal vi have overrakt Ophavsretsprisen for 2022 samt afholdt foreningens generalforsamling.

Tilmelding til generalforsamling og medlemsmøde sker til her senest den 10. april 2023.