Ny podcast episode om AI vs. Artist

I denne episode får podcasten besøg af musikeren Clara Sofie til en drøftelse af AI og musikskabelse. Vi drøfter hvad AI vil betyde for den kreative proces med at skabe musik. Det sker ved at teste konkrete tjenester i studiet, hvor Noize og Clara Sofie improviserer og skaber nye numre.Vi ser på hvordan AI får betydning for originalitetskravet og efterligningsvurderinger. Om AI kan erstatte den inspiration, som man kan få på en løbetur? Om sangskrivning for andre bliver en overflødig disciplin efter AI er kommet på banen? Om nogle måske vil boykotte musik skabt ved hjælp af AI? Hvordan man i praksis beviser om noget er skabt ved hjælp af AI?Vi kigger også på lovligheden af tjenesterne. For hvornår er AI-tjenesterne ansvarlige for brug af beskyttede værker og hvem er ansvarlig for de numre som skabes af tjenesterne? Her byder Morten Rosenmeier som sædvanlig ind med en skarp analyse af seneste praksis.Clara Sofie har et imponerende CV som sanger, sangskriver og producer. Hun har bl.a. været nomineret til den amerikanske Grammy og danske DMA.Bemærk at podcasten blev optaget før introduktionen af AI-tjenesten UDIO, som har aktualiseret de problemstillinger som fremhæves i podcasten endnu mere.Kreditering:Clara Sofie & Rune RK “Når tiden går baglæns”

Fremført af Clara Sofie og Rune RK

Skrevet af Clara Sofie Fabricius og Rune Reilly Kolsch

Udgivet af Nightology RecordsDiverse AI-skabt musik og diverse AI-assisteret musik. Begge dele skabt af DJ Noize.