Ny podcast episode om Top Gun, AI og meget mere

I denne episode får podcasten besøg af Peter Kaas fra Falck, som har taget en meget proaktiv tilgangsvinkel til brug og udvikling af AI-værktøjer. Sammen med Peter drøfter Morten, AI-Morten og Jakob, hvordan man i Falck udvikler AI-løsninger og hvilke overvejelser man gør sig i forbindelse hermed.Peter, Morten og Jakob drøfter også seneste nyt fra Entertainmentretten. Det drejer sig bl.a. om:1) Første europæiske dom om rettighederne til AI-skabt materiale: Kan man på ophavsret til det som man skaber via AI? Den første europæiske dom er nu faldet. Den bliver grundig gennemgået.

2) Top Gun Maverick: Har Top Gun filmene hentet inspiration fra en artikel som blev skrevet før filmene kom frem og hvilken betydning har det rent juridisk? En afgørelse fra USA har kigget nærmere på spørgsmålet, som rummer mere end man skulle tro ved første øjekast.

3) Musikefterligninger: Vi kigger nærmere på en verserende sag om hvorvidt bandet Rammstein har kopieret Ninja Cyborgs sang ”The Sunny Road”. Og rummer sagen referencer til den klassiske 80’er serie Knight Rider?

4) Rettigheder til spiluniverser: Hvem har rettighederne til regler og spiluniverser som f.eks. Dungeons & Dragons? Der opstår særlige IP-problemstillinger, hvis et spilunivers er baseret på regler som et helt community har bygget videre på og reglerne pludselig ændres. Vi drøfter en konkret problemstilling med udspring i Dungeons and Dragons

5) Designnævnet: Der er en proces i gang for at gøre det lettere og billigere at klage til Designnævnet. Vi løfter sløret for den seneste udvikling.

6) Audrey Hepburn: En sag om Audrey Hepburn aktualiserer i hvilken udstrækning man kan bruge kendte personer ved omtale af ophavsretlige beskyttede produkter.Og så udlodder Rosenmeier spontant præmier til de lyttere som kan svare på quiz-spørgsmål. Bare send en besked til Jakob på LinkedIn.Krediteringsliste:

– Rammstein ”Dicke Titten”

Fremført af: Rammstein & Staatskapelle Dresden

Skrevet af: Christoph Doom Schneider, Doktor Christian Lorenz , Oliver Riedel, Paul Landers, RICHARD Z. KRUSPE & Till Lindemann

Produceret af: Olsen Involtini & Rammstein

Udgivet af: Rammstein– NinjA Cyborg ”The Sunny Road”

Fremført af: NinjA Cyborg

Skrevet af: Marc Botte & Martin Antiphon

Produceret af: Martin Antiphon

Udgivet af: Music Unit– Rammstein ”Deutchland”

Fremført af: Rammstein

Skrevet af: Christoph Doom Schneider, Doktor Christian Lorenz , Oliver Riedel, Paul Landers, RICHARD Z. KRUSPE & Till Lindemann

Produceret af: Olsen Involtini & Rammstein

Udgivet af: Rammstein– Stu Phillips “Main Title (from the Television Series “Knight Rider”)”

Fremført af: Stu Phillips

Skrevet af: Glen A. Larson & Stu Phillips

Produceret af: Stu Phillips

Udgivet af: Back Lot Music– Harold Faltermeier “Top Gun Anthem – From “Top Gun” Original Soundtrack”

Fremført af: Harold Faltermeyer & Steve Stevens

Skrevet af: Harold Faltermeyer

Produceret af: Harold Faltermeyer

Udgivet af: Colombia/Legacy– Lalo Schifrin & Stefan Krznaric “Mission Impossible Theme”

Fremført af: Stefan Krznaric

Skrevet af: Lalo Schifrin

Udgivet af: Housemaster Records– Midnight Syndicate “Prelude”

Fremført af: Midnight Syndicate

Skrevet af: Gavin Goszka

Udgivet af: Entity Productions & Linfaldia Records