Ny podcastepisode om platformsansvar

Der er netop udkommet en ny episode af podcasten Entertainmentretten, som er en podcast om jura i underholdningsbranchen. 

Kan platforme vende det blinde øje til det materiale brugerne uploader? Er der en stigende tendens til at pålægge platformene større ansvar for f.eks. ophavsretskrænkelser og ytringer? Og hvordan håndhæver man rettigheder på platforme?

I denne episode har det faste værtspar Jakob Plesner Mathiasen og Morten Rosenmeier inviteret advokat og direktør i Rettighedsalliancen Maria Fredenslund i studiet til en snak om platformsansvar. Lyt med når de tre IP-kyndige personligheder diskuterer effektiv retshåndhævelse, platformenes ansvarsfrihed samt værktøjer til lovligt at drive en platform. 

Lyt med her. 

Tidskoder:

(01:15) – Nyheder

(08:40) – Maria Fredenslund om Rettighedsalliancen

(12:13) – Hvorfor giver det mening at gå efter mellemmændene til det ulovlige materiale

(15:45) – Om platformes ansvar

(18:55) – Retspraksis – bl.a. Pirate Bay

(21:45) – DSM-direktivets artikel 17

(23:07) – Værktøjer til beskyttelse af ophavsmænd på platformene

(36:09) – Cancel culture